
Facilitair
Culinaire Evenementenkalender

Zomaar een week van een TD’er


Culinaire Evenementenkalender 2023 smaakt naar meer!
Met de Culinaire Evenementenkalender hebben we het thema Eten & drinken dit jaar op een leuke en leerzame manier op de kaart weten terug te brengen bij ViVa! Zorggroep. Er waren workshops onder leiding van onze eigen culinair coaches Charles en Nico en onder leiding van een voormalig sterren-chef; zeer interessante bedrijfsbezoeken aan Huuskes en W&G Brinkhorst en een tweetal hele leuke workshops bij onze banketbakker Leek.
Door Evelyn Boelhouwer
Bijna alle evenementen zaten vol, en we hebben genoten van alle informatie, proeverijen en elkaars gezelschap. Het is ontzettend leuk om met mensen uit allerlei hoeken van onze organisatie een gezamenlijke interesse te delen voor eten en drinken. Mooi ook, want de maaltijden zijn de momenten van de dag die voor onze bewoners de meest aangename en waardevolle kunnen zijn.
Voor de laatste maanden van het jaar staat nog een bezoek aan W&G gepland begin november en een kerstworkshop eind november. We zijn bezig met de voorbereidingen voor de Culinaire Evenementenkalender voor 2024. We hebben al veel leuke tips en ideeën gekregen en hopen er nog meer te krijgen.

Vragen? Of heb je wensen of ideeën? Neem dan contact op met Charles van Roijen, Nico Baltus of Evelyn Boelhouwer via e-mail c.vanroijen@vivazorggroep.nl, n.baltus@vivazorggroep.nl of e.boelhouwer@vivazorggroep.nl.


Zomaar een week van een TD’er
Even voorstellen! Ik ben Ronald Bijwaard, 64 jaar en al 10 jaar de TD’er van locatie De Marke in Bergen. Wij hebben een heel gezellig huis, waar het goed toeven is. Ik geef je graag een inkijkje in waar ik tijdens een week zoal mee bezig ben.
Door Ronald Bijwaard
Door onze uitstraling is De Marke voor de bewoners een warm thuis. De kamers (23m2) zijn erg klein, maar je hoort niemand hierover klagen. Het betekent hier dat zij zich thuis voelen. Voor medewerkers is deze locatie een moeilijkere werkplek aan het worden, omdat er meer apparatuur (liften en andere hulpmiddelen) de kamer in moet. Na 47 jaar gewerkt te hebben ga ik nu per 1 december met vroegpensioen. Hierbij een kleine opsomming van werkzaamheden die ik zoal verricht.

Maandag
Maandagmorgen begin ik met een lekker bakje koffie om daarna de legionellaronde (watertemperaturen op aangegeven punten) in het gebouw te meten.

Woensdag
Een toonbank gemaakt voor het winkeltje, die helaas is opgeheven en nu als sierkastje dient.

Vrijdag
Het contact met de bewoners is ook een onderdeel van het samen zijn in het ‘thuis’-gevoel. Ik bewaar er hele leuke herinneringen aan. De dankbaarheid van de bewoners als iets weer gerepareerd is HET GROOTSTE COMPLIMENT dat je maar kunt krijgen.

Dinsdag
De komende dagen volgen er uiteenlopende klussen en dan gaat de gereedschapskar mee. Een paar werkbladen gemonteerd, zodat er werkplekken zijn.

Donderdag
Ook hebben TD’ers te maken met een groot gedeelte administratie, en het onderhouden van contacten met leveranciers. Al met al een hele afwisselende baan dus, die geen dag hetzelfde is!

Maandag
Maandagmorgen begin ik met een lekker bakje koffie om daarna de legionellaronde (watertemperaturen op aangegeven punten) in het gebouw te meten.

Dinsdag
De komende dagen volgen er uiteenlopende klussen en dan gaat de gereedschapskar mee. Een paar werkbladen gemonteerd, zodat er werkplekken zijn.

Woensdag
Een toonbank gemaakt voor het winkeltje, die helaas is opgeheven en nu als sierkastje dient.

Donderdag
Ook hebben TD’ers te maken met een groot gedeelte administratie, en het onderhouden van contacten met leveranciers. Al met al een hele afwisselende baan dus, die geen dag hetzelfde is!

Vrijdag
Het contact met de bewoners is ook een onderdeel van het samen zijn in het ‘thuis’-gevoel. Ik bewaar er hele leuke herinneringen aan. De dankbaarheid van de bewoners als iets weer gerepareerd is HET GROOTSTE COMPLIMENT dat je maar kunt krijgen.