Voorjaar 2023

Online nieuwsbrief team Vastgoed!

Beste collega’s, met trots presenteren we onze eerste online nieuwsbrief! Bekijk hem op je telefoon, tablet of PC, wat jou het beste uitkomt. We nemen je mee in de wereld van de afdeling Vastgoed via nieuwsberichten, foto’s en filmpjes. Omdat het werkgebied van Vastgoed vrij breed is, hebben we de informatie gebundeld in vier thema’s: duurzaamheid, veiligheid, wonen & werken en facilitair. Als je op een van de themablokjes hieronder klikt, kom je direct bij die artikelen terecht. Dit is de eerste online-uitgave, van hieruit werken we verder en kijken we of en welke aanpassingen er eventueel nodig zijn. We streven ernaar om drie à vier keer per jaar uit te komen. We wensen je veel leesplezier en zijn benieuwd naar je reactie!

Team Vastgoed

Wil je iets met ons delen? Mail naar vastgoed@vivazorggroep.nl

Duurzaamheid

Afval scheiden? Dat doen we zó!

Betere afvalscheiding, het minimaliseren van het afval en minder kosten voor afval: dat is ons doel. Zo wordt de impact op het milieu minder. Daarom doen we vanaf nu aan gescheiden inzamelen van afval. Op het hoofdkantoor hebben we de volgende afvalstromen; Restafval, Papier en karton en vertrouwelijk papier.

Lees verder

Behalen zilveren certificaat ondertekening

ViVa! Zorggroep heeft eind december 2022 het nieuws gekregen dat de organisatie voldoet aan de eisen van het zilveren certificaat van de MilieuThermometerZorg. We zijn hier met z’n allen best trots op en we gaan dit op 9 maart op een feestelijke manier vieren.

Meer uitleg zilveren certificaat

ViVa! ondertekent landelijke en regionale Green Deal

ViVa! Zorggroep heeft november en december de landelijke en twee regionale Green Deals ondertekend. Dat zijn afspraken tussen de Rijksoverheid en andere partijen om duurzame plannen uit te voeren. Het gaat in ons geval om de Green Deal “Samen werken aan duurzame Zorg” .

Lees verder
Terug naar boven

Veiligheid

BHV beleidsplan goedgekeurd

De Raad van Bestuur heeft het bhv beleidsplan goedgekeurd. Ook de OR heeft ermee ingestemd. Dat betekent dat we vol gas kunnen met de implementatie van het plan. We zijn op de locaties al gestart met gesprekken hierover.

We hebben gekozen voor een nieuwe opleider: Soliede. In februari en maart bereiden we de overgang naar deze nieuwe bhv-opleider voor. Per 1 april bieden we dan de nieuwe opleidingen voor onze bhv’ers op de woonzorglocaties aan.

Terug naar boven

Wonen & werken

Nieuwe beleefkeuken voor Forum II

Eind vorig jaar zijn we gestart met het verbouwen van de ruimtes op de 3everdieping van Forum II. Inmiddels is het project zo goed als opgeleverd: het resultaat is geweldig! De keuken is een echte beleefomgeving geworden en werkt super fijn en praktisch. Verder is het licht, is de akoestiek enorm verbeterd, voelt het heel comfortabel en het ziet er ook nog eens heel mooi uit!

Lees verder

Voortgang verbouwing Grote Hout

Na een ingrijpende verbouwing zijn de 3e en 4e etage opgeleverd. Gelukkig zijn de ervaringen tot nu toe heel positief! Natuurlijk zijn er altijd kinderziekten in het begin. Daarom hebben we voor de medewerkers van de 4e verdieping een enquête gehouden over gewenste verbeteringen. Daar hebben we meteen actie op genomen en zoveel mogelijk de verbeteringen ook doorgevoerd op de derde verdieping. Tijd voor een korte update.

Lees verder

Projecten omgevingszorg Sint Agnes en De Loet

De omgevingszorg projecten in Sint Agnes en De Loet zijn (deels) afgerond. Op basis van mooie en waardevolle inzichten op het gebied van omgevingszorg, zijn de diverse ruimtes en omgevingen aangenamer, veiliger en meer herkenbaar gemaakt. We hebben gekeken naar licht(-inval), akoestiek, meubilair, vloeren, indeling en gebruik van de ruimtes, contact met natuur en natuurlijk of er ook iets te beleven valt.

Lees verder
Terug naar boven

Facilitair

Handig en inspirerend: huisstijlgidsen interieur

Lees verder

Onderhoud hulpmiddelen gestart

Lees verder

Eerste hulp bij koken: de culinair coach!

Mensen die, veelal in huiskamers en afdelingen, moeten koken voor een grotere groep bewoners en zich daar ongemakkelijk of onhandig bij voelen, kunnen baat hebben bij culinaire coaching.

Lees verder
Terug naar boven