Facilitair

Nieuwe bedrijfskleding: de laatste stap is gezet!

Lees verder

Van strategisch naar lokaal: locaties met een plan

Lees verder

Even voorstellen... Het facilitair meldpunt!

Lees verder

Nieuwe bedrijfskleding: de laatste stap is gezet!

ViVa! Zorggroep is bijna klaar voor de invoering van de nieuwe bedrijfskleding. Na een uitvoerig onderzoek en een uitgebreide testfase is nu de laatste fase vol aan de gang: passen en meten. De pas-sessies waren op verschillende locaties. Nu is het een kwestie van bestellen! En natuurlijk moeten we ervoor zorgen dat de juiste collega’s bedrijfskleding gaan dragen. Wie zijn eigenlijk de collega’s die in bedrijfskleding werken?

Door Robert Boer en Willeke Heijne

Alle medewerkers in Woonzorg, Wijkzorg en Huishoudelijke Zorg hebben de kans gekregen om hun nieuwe kleding te passen. Tijdens speciale pas-sessies, die op verschillende locaties plaatsvonden, konden medewerkers zelf kiezen waar en wanneer ze hun confectiemaat wilden laten opmeten. Daarmee hebben we ervoor gezorgd dat iedereen straks in goed passende en comfortabele kleding aan het werk kan.

Wie draagt de bedrijfskleding en wanneer?

De richtlijnen voor het dragen van bedrijfskleding zijn inmiddels vastgesteld. Medewerkers die in direct contact staan met cliënten dragen bedrijfskleding tijdens hun dienst. Dat zijn dus medewerkers in zorgfuncties, zoals Woonzorg, Wijkzorg en Huishoudelijke Zorg. Dit zorgt voor een professionele en eenduidige uitstraling bij de zorgverleners die direct met cliënten werken.

En nu: nog even geduld…

De stof voor de tunieken is inmiddels besteld. De bedrijfskleding wordt helemaal speciaal voor ViVa! Zorggroep gemaakt, met een unieke kleurkeuze. Het duurt daarom een tijdje voordat de stof klaar is om er kleding van te maken. Als de kleding met het specifieke ontwerp is geproduceerd, maakt de leverancier afspraken met ons over de levering. We verwachten na de zomer de nieuwe bedrijfskleding uit te reiken. Hoe het uitdelen zal plaatsvinden, laten we op tijd weten.

Vragen?

Voor meer informatie kun kijken op Bedrijfskleding 2024 (sharepoint.com) of kun je contact opnemen met de projectgroep via bedrijfskleding@vivazorggroep.nl.

Terug naar boven

Begin 2025 eerste concrete lokale plannen

Van strategisch naar lokaal: locaties met een plan

Na de herijking van het Strategisch Huisvestingsplan (SHP) zetten we nu de volgende stap: het maken van lokale huisvestingsplannen van ViVa! Zorggroep. Dit betekent dat we een concrete vertaling maken van onze strategische koers, voor elke afzonderlijke woonzorglocatie. We willen niet jaarlijks opnieuw kijken wat we ‘voor elkaar kunnen krijgen', we willen onze investeringen beter plannen voor de langere termijn en we willen vooruitkijken.

Door Dennis de Haas

De nieuwe aanpak moet ervoor zorgen dat het klopt wat we aan onze locaties doen, bijvoorbeeld door onze beslissingen af te stemmen op de behoeften van de bewoners en de levensduur van de gebouwen. We weten dat de keuzes op elke locatie nu veelal afhangen van waar individuele locatiemanagers de prioriteit leggen.

Consistentie en voorspelbaarheid

Met de lokale huisvestingsplannen willen we toewerken naar meer consistentie en voorspelbaarheid in de investeringen. De afgelopen periode hebben we een ‘rondje langs de velden’ gedaan om de behoeften en uitdagingen van onze locaties op te halen. We gebruiken dat als input voor een lokaal plan. Die is voortaan direct gelinkt aan het gebouw en de doelgroep die er woont.

Een plan voor elk gebouw Vanaf nu werken we lokaal met een integrale aanpak: voor elk gebouw komt een plan waarin onder meer verduurzaming, meerjarenonderhoud, de levensduur van het pand en contracten met externe partijen samenkomen. En waar ook specifiek aandacht is voor de transitie naar zwaardere zorg. De lokale plannen geven houvast voor de toekomst en voorkomt dat er vooral ad-hoc beslissingen nodig zijn.

De kapstok van het SHP Het Strategisch Huisvestingsplan, gemaakt op basis van onze missie en visie en ‘Zorg van Overmorgen’, blijft de leidraad. Vanuit deze kapstok geven we richting en koers voor de toekomst van onze gebouwen. Maar het SHP is niet in beton gegoten. De inzichten die we in de lokale huisvestingsplannen krijgen, verwerken we weer in de strategie, zodat we het SHP elk jaar blijven verbeteren en laten passen bij wat er nodig is.

“De lokale plannen geven houvast voor de toekomst en voorkomt dat er vooral ad-hoc beslissingen nodig zijn.”

Toekomst voor onze woonzorglocaties

Met deze aanpak zetten we een belangrijke stap naar een doordachte toekomst voor onze woonzorglocaties. De eerste concrete lokale plannen worden begin 2025 opgesteld. Samen met de locatiemanagers en regiomanagers werken we zo aan een toekomstbestendige woonzorgomgeving voor onze bewoners.

Meer weten? Neem contact op met Dennis de Haas via vastgoed@vivazorggroep.nl.

Investeringsbegroting 2025 vastgesteld

Vanuit vastgoed zetten we ons maximaal in om plannen te realiseren, uiteraard in lijn met het strategisch huisvestingsplan. De investeringsbegroting voor dit jaar is vastgesteld door de Raad van Toezicht. Hoe is dit proces tot stand gekomen en hoe gaan we het uitvoeren?

Naast de taken voor het gewone onderhoud lagen er ook wensen en ideeën vanuit de zorg en weten we dat er op verschillende plekken meer nodig is om goed invulling te geven aan de zwaardere zorg. Denk hier aan het creëren van huiskamers en passende voorzieningen voor bewoners met intensieve zorgbehoeften. Wensen die vanuit locaties naar voren komen, pakken we waar mogelijk op. Dit vraagt om heldere prioriteiten en doordachte keuzes, steeds in goed overleg met betrokken partijen.

Het is een continu proces, en in 2025 kijken we al vooruit naar 2026. Laat ons weten welke verbeterpunten je terug wil zien in de lokale huisvestingsplannen van volgend jaar.

Dien jouw verbeterpunt in

Terug naar boven

Even voorstellen…

Het facilitair meldpunt!

Wij - Willy Bergman, Larissa Noorman en Ilona Mantel - werken bij het facilitair meldpunt. We zijn de drie mensen achter het meldpunt, dat ook wel de ‘spil’ van de organisatie wordt genoemd! In deze nieuwsbrief delen wij graag een kijkje in onze ‘keuken’.

Het is bij ons de hele week een drukte van belang. Bij het facilitair meldpunt (FM) houden wij ons allereerst bezig met het uitzetten van storingen naar de technische dienst en externe bedrijven. Deze meldingen komen via de tegel ‘ZelfServiceDesk’ op SharePoint bij ons binnen in het TopDesk-systeem. Ook beheren wij de mailboxen van het facilitair meldpunt en wonen.

Waar zijn de verdwenen tags?

Een grote taak is de uitgifte en inname van tags, sleutels en clavisio’s voor de hele organisatie. Dat levert soms wel kopzorgen op, want het terugkrijgen van voornamelijk tags van medewerkers die uit dienst gaan/zijn, komen regelmatig niet terug. Dat is wel een dingetje…

Overige taken en toekomstplannen

Wat doen we nog meer? We verwerken de in- en uitgaande post en het autobeheer vanuit de Grote Hout. Verder staat hier de telefoon rood gloeiend en lopen we geregeld naar de bekende balie bij de Grote Hout; want wij beantwoorden alle binnenkomende vragen, zowel fysiek als telefonisch. Ten slotte houden wij ons bezig met alle meterstanden (Water, Elektra en Gas) van alle panden, samen met de collega’s technische dienst. En binnenkort gaan wij ook voor de afdeling Wonen het in- en uithuizen voor de locaties De Marke, Saenehof en Overkerck Hoog en Laag beheren.

Vragen?

Voor meer informatie kun je terecht bij het facilitair meldpunt, e-mail naar facilitairmeldpunt@vivazorggroep.nl.

Terug naar boven

Facilitair

Dit waren de artikelen van het thema Facilitair. Dankjewel voor het lezen van al het nieuws! Navigeer via het menu naar de andere thema's of ga weer terug naar het voorwoord.